Jolles & Ko Accountants
Vatko Tax Representation
Dig@Min
Home » Algemeen » Privacy Policy

Privacy Policy

Privacyverklaring Jolles & Ko Accountants

(versie 16 april 2018)

Inleiding

In het kader van onze dienstverlening verwerken wij persoonsgegevens. Wij kunnen deze gegevens van uzelf hebben ontvangen, bijvoorbeeld via onze website, e-mail, telefoon of app. Daarnaast kunnen wij uw persoonsgegevens in het kader van onze dienstverlening verkrijgen via derden (bijvoorbeeld uw werkgever). Met deze privacyverklaring informeren wij u over hoe wij met deze persoonsgegevens omgaan.

Te verwerken persoonsgegevens

Welke persoonsgegevens wij verwerken hangt af van de precieze dienst en omstandigheden. Veelal gaat het om de volgende gegevens:

  • NAW-gegevens;
  • Functie contactpersonen;
  • Geboortedatum en –plaats;
  • Geslacht;
  • Contactgegevens (e-mailadressen, telefoonnummers) en naam en functie van contactpersonen;
  • Kopie identiteitsbewijzen;
  • Burgerservicenummer (alleen indien nodig!);
  • Pasfoto (alleen indien strikt nodig! Bijvoorbeeld voor personeelsdossier);
  • Leeftijd;
  • Salaris en andere gegevens die voor fiscale aangiften, salarisberekeningen e.d. nodig zijn;
  • Huwelijkse staat, gegevens partner en evt. informatie over kinderen; voor zover nodig voor bijvoorbeeld fiscale aangiften);
  • Bankrekeningnummer;
  • Gegevens over uw activiteiten op onze website, IP-adres, internetbrowser en apparaat type.

Kijk voor de uitgebreide lijst met cookies die wij verzamelen op: Cookie overzicht.

Doelen van en grondslagen voor de verwerking

In een aantal gevallen verwerken wij de persoonsgegevens om te kunnen voldoen aan een wettelijke verplichting, maar meestal doen wij dat om uitvoering te kunnen geven aan onze dienstverlening. Sommige gegevens worden vastgelegd om praktische of efficiencyredenen, waarvan we er vanuit (mogen) gaan dat die ook in uw belang zijn, zoals:

  • Communicatie en informatievoorziening;
  • Het op zo efficiënt mogelijke wijze kunnen verlenen van onze dienstverlening;
  • De verbetering van onze diensten;
  • Facturering en incasso

Bovenstaande betekent concreet ook dat wij u persoonsgegevens gebruiken voor marketingdoeleinden of om u reclamematerialen te sturen of berichten over onze diensten, als wij daarvan denken dat deze voor u van belang kunnen zijn. Het kan ook gebeuren dat wij contact met u opnemen om feedback te vragen over diensten die door ons zijn verleend of voor markt- of andere onderzoeksdoeleinden.

In voorkomende gevallen kan het zijn dat wij persoonsgegevens om andere dan bovenstaande redenen willen verwerken en dat we u daar expliciet toestemming voor zullen vragen. Indien wij persoonsgegevens die wij mogen verwerken op basis van uw toestemming ooit voor andere of meer doelen willen verwerken, zullen wij u daar dan eerst opnieuw toestemming voor vragen.

Tot slot kunnen wij uw persoonsgegevens ook gebruiken om de rechten of eigendommen van onszelf en die van onze gebruikers te beschermen en, zo nodig, om te voldoen aan gerechtelijke procedures.

Verstrekking aan derden

In het kader van onze dienstverleningkunnen wij gebruikmaken van diensten van derden, bijvoorbeeld als deze derden over specialistische kennis of middelen beschikken, die wij niet in huis hebben. Dit kunnen zogenaamde verwerkers of subverwerkers zijn, die op basis van uw exacte opdracht de persoonsgegevens zullen verwerken. Andere derden die weliswaar strikt genomen geen verwerker zijn van de persoonsgegevens maar daar wel inzage in hebben of kunnen hebben, zijn bijvoorbeeld onze systeembeheerder, leveranciers of hostingpartijen van online-software, of adviseurs wiens advies wij betreffende uw opdracht inwinnen. Als het inschakelen van derden tot gevolg heeft dat zij toegang hebben tot de persoonsgegevens of die zij zelf vastleggen en/of anderszins bewerken, zullen wij met die derden (schriftelijk) overeenkomen dat zij alle verplichtingen van de AVG zullen naleven. Uiteraard zullen wij alleen derden inschakelen van wie wij kunnen en mogen uitgaan dat zij betrouwbare partijen zijn die adequaat met persoonsgegevens omgaan en overigens de AVG kunnen en zullen naleven. Dit houdt onder meer in dat deze derden uw persoonsgegevens slechts mogen verwerken voor de hiervoor genoemde doeleinden.

Uiteraard kan het ook zo zijn dat wij uw persoonsgegevens aan derden moeten verstrekken in verband met een wettelijke verplichting.

Wij zullen in geen enkel geval uw persoonsgegevens zonder uw expliciete toestemming aan derden verstrekken voor commerciële of goede doelen. 

Bewaartermijnen

Wij zullenuw persoonsgegevens niet langer verwerken dan nuttig is voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt (zie hiervoor de paragraaf ‘Doelen van en grondslagen voor de verwerking’). Dit betekent dat uw persoonsgegevens bewaard worden zolang deze nodig zijn om de betreffende doelen te bereiken. Bepaalde gegevens moeten langer bewaard worden (veelal 7 jaren), omdat wij ons moeten houden aan wettelijke bewaarplichten (bijvoorbeeld de fiscale bewaarplicht) of in verband met voorschriften vanuit onze beroepsvereniging.

Beveiliging

Wij hebben voor de bescherming van de persoonsgegevens passende organisatorische en technische maatregelen getroffen voor zover die in redelijkheid van ons kunnen worden verlangd, rekening houdend met het te beschermen belang, de stand van de techniek en de kosten van de relevante beveiligingsmaatregelen.

Wij verplichten onze medewerkers en eventueel derden die noodzakelijkerwijs toegang hebben tot de persoonsgegevens tot geheimhouding. Verder dragen wij er zorg voor dat onze medewerkers overigens een juiste en volledige instructie hebben gekregen over de omgang met persoonsgegevens en dat zij afdoende bekend zijn met de verantwoordelijkheden en verplichtingen van de AVG. Indien u hier prijs op stelt, lichten wij u graag verder in over hoe wij de bescherming van de persoonsgegevens hebben vormgegeven.

 

Uw rechten

U heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegeven die wij van u hebben (behoudens uiteraard indien dit eventuele wettelijke verplichtingen doorkruist). Verder kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door een van onze verwerkers. Ook heeft u het recht de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of direct aan een andere partij indien u dit wenst.

Incidenten met persoonsgegevens

Als er sprake is van een incident (een zogenaamd datalek) aangaande de betreffende persoonsgegevens dan stellen wij u, behoudens zwaarwegende redenen, daarvan onverwijld op de hoogte indien er concrete kans is op negatieve gevolgen voor uw persoonlijke levenssfeer en de verwezenlijking daarvan. Wij streven ernaar dit te doen binnen 48 uur nadat wij dit datalek hebben ontdekt of daarover door onze (sub)verwerkers zijn geïnformeerd.

Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens, dan vragen we u hierover met ons contact op te nemen. Mocht dit niet tot een bevredigende uitkomst leiden, dan heeft altijd het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens; de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacy.

Verwerking binnen de EER

Wij zullen de persoonsgegevens alleen verwerken binnen de Europese Economische Ruimte, behalve als u hierover met ons andere schriftelijke afspraken overeenkomt. Uitzondering hierop zijn situaties waarin wij contactmomenten via onze website en/of social media pagina’s (zoals Facebook en LinkedIn) in kaart willen brengen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld bezoekersaantallen en opgevraagde webpagina’s. Uw gegevens worden door derden buiten de EU opgeslagen wanneer gebruik wordt gemaakt van Google Analytics, LinkedIn of Facebook. Deze partijen zijn ‘EU-VS Privacy Shield’-gecertificeerd, zodat zij zich moeten houden aan de Europese privacyregelgeving. Overigens betreft dit slechts een beperkt aantal gevoelige persoonsgegevens, met name uw IP-adres.

Hoe we cookies gebruiken

Een cookie is een klein bestandje welke toestemming vraagt om geplaatst te worden op uw computers harde schijf. Wanneer u hier toestemming voor geeft, is het bestandje toegevoegd en de cookie helpt om web verkeer te analyseren of laat weten wanneer u een bepaalde website bezoekt. Cookies zorgen ervoor dat web applicaties gepersonaliseert kunnen worden. De web applicatie kan zijn uitvoeringen aanpassen op uw behoeften, interesses en des-interesses door middel van het verzamelen informatie over uw voorkeuren. Wij gebruiken web verkeer cookies om te kijken welke pagina’s gebruikt/bezocht worden. Dit helpt ons om data te analyseren over webverkeer zodat wij onze website kunnen verbeteren en beter af te stemmen op uw behoeften. Wij gebruiken deze informatie alleen voor statistische analyses, daarna wordt de informatie van ons system verwijderd. Samenvattend, cookies helpen ons om u een betere website te kunnen aanbieden zodat we kunnen monitoren welke pagina’s u bruikbaar vindt en welke niet. Een cookie geeft nimmer toegang tot uw computer of enige informatie over u, anders dan de informatie u zelf met ons heft gedeeld. U kunt zelf ervoor kiezen om cookies toe te staan of te weigeren. De meeste webbrowsers accepteren cookies automatisch, maar u kunt normaliter uw browserinstellingen aanpassen naar automatisch weigeren indien dit uw voorkeur heeft. Het kan zijn dat u dan niet optimaal gebruik kunt maken van de website.

Links naar andere websites

Onze website kan linken naar andere websites bevatten. Wij maken u erop attent dat wanneer u onze website heeft verlaten, wij geen enkele controle hebben over de website waar u naar doorgeklikt heeft. Wij zijn dan ook op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de beveiliging en privacy van welke informatie dan ook welke u afgeeft tijdens uw bezoek aan een andere website. Andere websites vallen ook niet onder deze privacy policy. Wij raden u aan voorzichtig te zijn met het verstrekken van informatie en adviseren u om de privacy policy van de betreffende website te raadplegen.

Het onder controle houden van uw persoonlijke informatie

U kunt ervoor kiezen om het verzamelen of gebruik van uw persoonlijke informatie te beperken op de volgende manieren:

  • Steeds waneer u gevraagd wordt om een formulier op de website in te vullen, kijk dan of uw een vinkje kunt zetten om aan te geven dat u geen toestemming geeft om de verstrekte informatie voor directe of indirecte marketing doeleinden.
  • Indien u eerder heeft aangegeven dat u toestemming geeft om de verstrekte informatie voor directe marketing doeleinden, kunt u dit altijd wijzigen door middel van het sturen van een e-mail naar: info@jolles.nl

Wij verkopen, distribueren of leasen uw persoonlijke gegevens niet aan derden tenzij wij hier uw toestemming voor hebben of bij wet verplicht zijn dit te doen. Indien u wenst, zullen wij uw persoonlijke informatie gebruiken om u promoties over derden te sturen waarvan wij denken dat deze uw interesse hebben. U mag een verzoek indienen voor het opvragen van uw persoonlijke informatie volgens Wet bescherming persoonsgegevens. Wij vragen hiervoor een kleine vergoeding . Indien u graag een kopie van uw persoonlijke informatie wenst, neem dan contact met ons op via ons contact formulier.

Indien u van mening bent dat de informatie welke wij van u in ons bezit hebben niet juist of incompleet is, neem dan a.u.b. z.s.m. contact met ons op. Wij zullen dit dan per direct wijzigen.

Extra toelichting Google Analytics website statistieken

Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. ("Google"). Google Analytics maakt gebruik van "cookies" (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website (met inbegrip van uw IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik.

Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. U kunt het gebruik van cookies weigeren door in uw browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen u er echter op dat u in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten.

Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.

Lijst van cookies die wij verzamelen

De tabel hieronder bevat een lijst met de cookies die wij verzamelen en welke informatie hierin staat.

Welke partij plaatst het cookie?

Namen van het cookie

Hoe lang blijft het cookie bewaard?

Wat is het doel van het cookie?

Wat zijn de gevolgen als u het cookie niet accepteert?

Jolles & Ko

SN46738f885173f
cc_cookie_accept 

einde sessie
1 jaar

Funtionele cookies voor de werking van de site en cookie wetgeving

:

Google Analytics

__utma
__utmb
__utmc
__utmv 
__utmz

2 jaar
onmiddelijk
einde sessie
1,5 jaar 
1/2 jaar

Er worden cookies geplaatst om een beter inzicht te krijgen in het gedrag van de bezoeker aan deze website. Hiermee wordt vervolgens de gebruikerservaring op deze website en op andere door deze website gebruikte kanalen verbeterd.

Uw anonieme data wordt niet meer meegenomen bij het verbeteren van de gebruikerservaring op deze website en op andere door deze website. 

Extra toelichting Google Analytics website statistieken

Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. ("Google"). Google Analytics maakt gebruik van "cookies" (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website (met inbegrip van uw IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik.

Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. U kunt het gebruik van cookies weigeren door in uw browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen u er echter op dat u in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten.

Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.

Wijzigingen

Ongetwijfeld zal ons privacybeleid wel eens worden gewijzigd. De meest recente versie van de privacyverklaring is logischerwijs de van toepassing zijnde versie en is te vinden op onze website.

 

Tot slot

Wij hopen u met deze privacyverklaring een helder beeld te hebben gegeven van ons privacybeleid. Mocht u echter vragen hebben over hoe wij omgaan met persoonsgegevens, dan horen wij dat graag. Eerste aanspreekpunt voor privacyaspecten bij onze organisatie is
de heer F.H. Jolles.